409 души са взели участие в подписката на  Местната гражданска

...
409 души са взели участие в подписката на  Местната гражданска
Коментари Харесай

Събраха 409 подписа срещу строителството на детски ясли в „Тракия“, получили финансиране от МОН

409 души са взели присъединяване в подписката на  Местната гражданска самодейност с предприемчив комитет „ Нека създадем Тракия по-зелена “, която е против построяването на детски ясли пред блок 46 в зона А11.
Прочетете още

„ Към днешна дата тази подписка е входирана като Приложения на Жалби към Районно кметство Тракия, Община Пловдив, Общински съвет, Министерството на образованието и науката и Министерството на районното развиване и благоустройството. 

Искрено се надяваме тези 409 индивида, както и техните деца и внуци на едно удобно развиване на случая за всички страни – от една страна, децата, които си играят на площадката и игрището, като се резервира този терен като зелена повърхност, и въпреки това, родителите на дечицата, които не съумяват да се класират за място в детските ясли, като се реалокира плана за детската ясла върху повърхност със същия статут и предопределение, като планът не усвоява 100% от зелената повърхност! “, написа уредникът на самодейността Стефани Тодорова.

Това се случва два дни, откакто планът бе утвърден от МОН за финансиране за сумата 4,5 млн. лв., като там би трябвало да се изградят детски ясли за 8 групи, които да решат казуса с дефицита на деца.

От градските управляващи последно споделиха, че планът няма по какъв начин да бъде пренасочен, а в случай че има отвод там да се изградят ясли, то средствата ще бъдат изгубени. Очаква се да бъде взето решение за бъдещето на детското заведение и терена пред 46 блок. 



 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР